Faceți căutări pe acest blog

luni, 11 mai 2015

Ziua 1

Ieri am recitit primele zile ale Ilincutei acasa...parca a trecut o vesnicie. Absolut nimic nu mai are Ilinca de acum cu copilutul mic si grasut si obraznicut si moale si speriat care a venit acasa. M-a durut sufletul la fiecare rand... 

"6 dec - ziua 1
am adus-o acasa. a facut putina mancare (din plastilina), apoi s-a jucat cu banii (monedele din pusculita) dintr-o cutie in alta.
dupa atatea dulciuri i-am facut 2 cremvursti (mi-a zis C. ca le plac copiilor).
In timp ce manca a zis: eu nu mai plec
eu:ramai la mine?
ea:da
Apoi in timp ce ne jucam imi spune "tu esti mami!", e prima oara cand imi spune astfel.
Am facut baie, am spalat ratustele, pe corp, pe cap, ne-am jucat cu buretele, cu sapun plutitor (m-am gandit ca ii va placea ca acolo faceau baie in baliuta de bebelusi). A scancit cand am scos-o afara din baie. Apoi am uscat-o cu foenul si ea pe mine. Ne-am uitat la un episod de desene animate Masa si Miska si apoi i-am dat ursuletul si ne-am culcat (ursuletul cu care dormea la AM, cel pe care i l-am cumparat la prima noastra iesire impreuna).
I-am citit o poveste, apoi m-a rugat sa-i mai spun una, s-a apucat de scancit "vreau la mama". Am mangaiat-o si pupat-o, apoi am intrebat-o daca maine mergem la topogan. "DA!" (stiind cat de mult ii place). S-a cuibarit in bratele mele si a adormit.
E atat de frumoasa, n-am dormit deloc, am stat ore intregi si m-am uitat la ea.
La un moment dat s-a trezit "vreau apa". I-am dat apa. Peste o ora "vreau pipi", am luat-o in brate si am dus-o pe olita. Peste inca o ora"fac caca". Am mers si a facut caca, apoi... vad eu ca miroase a caca...imi spune "M-am cacat pe mine, am caca in pantaloni". Ne ducem la baie, o spal in cada apoi ne culcam. Ma pune sa-i mai spun povestea. Ii spun, apoi inca una  si-i zic ca veau sa dorm, ca sunt obosita, sa inchid ochii. "Nu pot sa-i inchid", "vreau la mama". Ii spun ca nu putem merge noaptea "A, da".
Ilinca: "de unde e lumina?" (la tara noaptea de obicei e intuneric) O iau in brate si ii arat felinarul de pe strada. Apoi ne culcam. Se ridica in fund, apoi spune o poveste in soapta cu cartea in mana, pe intuneric (in fapt niste cuvinte fara legatura, nu i s-au mai spus povesti, nu stie cum suna o poveste, cred ca ii place cand vorbesc, sa ma auda,  nu neaparat urmareste firul povestii).
Nu reuseste sa adoarma e 4:37.
Adormim dimineata, ne trezim la 8.

2 comentarii:

  1. Anca draga, ce emotie e simtit inimioara ta in aceasta prima noapte....si a ei...Sa stii ca ai experimentat prima noapte cu copilul tau, exact asa cum am facut eu cu al meu nascut. E acelasi lucru. Restul sunt detalii.

    RăspundețiȘtergere